OP ZOEK NAAR EEN LEUK CADEAUTJE WAARMEE JE OOK NOG EEN GOED DOEL STEUNT?

  DAN BEN JE BIJ ONZE WERELDWINKEL AAN HET GOEDE ADRES.

WAT JE BIJ DE WERELDWINKEL KUNT KOPEN IS AUTHENTIEK, AMBACHTELIJK EN SOMS ZELFS VOLGENS EEUWENOUDE TRADITIES GEMAAKT IN LANDEN ALS INDIA, GHANA, KENIA, MADAGASCAR, NEPAL, GUATEMALA, PERU, SRI LANKA, THAILAND, ENZ. DOOR DE VERKOOP ERVAN KUNNEN INWONERS EEN BEDRIJF OPBOUWEN OF HUN KINDEREN NAAR SCHOOL STUREN. EN JUIST DÁT MAAKT EEN WERELDCADEAU TOT HET MOOISTE CADEAU.

De wereld van speelgoed en lokaal assortiment


Gelukkig is niet iedere Wereldwinkel hetzelfde. Gelukkig? Ja! Want zo vind je tenminste een écht origineel cadeautje. In de wereld van lokaal assortiment staat van alles wat. Kijk bijvoorbeeld eens bij de kleurige knuffels, puzzels . Mooie tassen en bijzondere sjaals hebben we ook. Met de hand gemaakt door trotse mensen. Zij kunnen hun kinderen naar school sturen, dankzij jouw aankoop.Houten speelgoed uit Sri Lanka


Speelgoed voor de allerkleinsten. Zij vertellen een verhaal. En achter dat vrolijke speelgoed gaat nog een verhaal schuil.

Het was in 1977 dat John Karunaratne een werkplaats bij zijn huis in Colombo inrichtte om kansarme jongeren van minimaal 16 jaar op te leiden in houtbewerking. Plus hen te laten zien hoe met waardigheid en zelfrespect te leven. Nog steeds is dat de doelstelling van het bedrijf. Zo was Chaminda 16 jaar toen na hij jaren zwerven bij het houtbewerkingsbedrijf aanklopte. Als zevenjarige liep hij van huis weg omdat hij de mishandelingen van zijn vader niet meer aankon. Nu werkt hij op de verpakkingsafdeling, waar hij net als zijn collega’s een goed salaris verdient en 24 uur per dag medisch is verzekerd.

De wereld van siervoorwerpen en woonaccessoires

Geef je huis een bijzonder tintje met woonaccessoires uit de Wereldwinkel. Met mooi houtsnijwerk van de Ashanti's uit Ghana. Decoratief én symbolisch. Of val in slaap onder de dromenvanger uit Pondicherry, Zuid India, die de mooie dromen vangt en de nare wegjaagt. Boodschappen draag je in vrolijk gekleurde manden van waterriet; gevlochten door boerenfamilies op Madagaskar. Bijzondere cadeaus voor jezelf of iemand anders. Met de hand gemaakt door trotse mensen. Zij staan sterker in het leven, dankzij jouw aankoop.


DIK servies van Piet Hein Eek

Fair Forward en Piet Hein Eek brengen gezamenlijk producten op de markt. Naast de succesvolle Vietnamese manden van palmhout en keramieken vazen, presenteren ze nu het Dik Servies.. Het servies wordt gemaakt door de Thaise keramiekfabriek Sang Arun. Het idee achter het DIK servies is simpel. Piet Hein Eek zegt hierover: "Dun is de mode. Ook in de wereld van porselein en keramiek. De mallenmakers en pottenbakkers van Sang Arun in Thailand doen daarom doorgaans hun uiterste best om hun kopjes en borden voor de Westerse markt zo dun mogelijk te maken. Dat kan behoorlijk lastig zijn. Doe gewoon waar je goed in bent, is mijn idee. Dus waarom maken we niet juist een DIK servies. Simpel, strak van vorm en duidelijk dik."


De Wereld van geur en licht


Al duizenden jaren branden mensen wierook omdat het lekker ruikt. Maar ook omdat geuren je stemming kunnen veranderen. Musk voor een actief begin van de dag. Passiebloem voor inspiratie. Wierook is oorspronkelijk afkomstig uit het Midden-Oosten, tegenwoordig komt het vaak uit India of Nepal. Het is een geurenavontuur om uit te zoeken wat bij je past. Er zijn ook probeerpakjes, wierookhouders van zeepsteen, keramiek of hout, parfums en aromalampjes.

Wij verkopen de originele Moeders Geuren Wierook. Verkrijgbaar in talloze geurvarianten. De wierook van De Moeders Gouden geuren komt uit de Zuid-Indiase wierookfabriek in Pondicherry. Het productieproces, bestaat uit handmatige handelingen en is in handen van zo'n 500 ongehuwde Indiase vrouwen. Dat geeft de vrouwen de zekerheid van betaalde arbeid. En voor ons: wierook van hoge kwaliteit, gemaakt op ambachtelijke, traditionele wijze. Zónder gebruik van chemicaliën.