DE WERELD VAN HET ETEN EN KOKEN


DEGENEN DIE DE SMAAK TE PAKKEN HEBBEN VAN ONZE (H)EERLIJKE SAPPEN, HONING OF CHOCOLADE KOMEN ER STEEDS OPNIEUW VOOR TERUG. OM JEZELF, OF VRIEND(EN) EN FAMILIE EENS LEKKER TE VERWENNEN KUN JE BIJ WERELDWINKEL EMMELOORD UITSTEKEND TERECHT. TOPKWALITEIT PRODUCTEN (VAAK BIOLOGISCH) MET MAX HAVELAAR KEURMERK. EN DE MEERPRIJS DIE JE ERVOOR MOET BETALEN VERDWIJNT NIET IN DE ZAKKEN VAN MULTINATIONALS, MAAR WORDT BESTEED AAN DE ONTWIKKELING VAN DE MENSEN DIE ER MET HART EN ZIEL AAN WERKEN EN AAN DE OPLEIDING VAN HUN KINDEREN.

Broodbeleg;

En dan het lekkere broodbeleg!
Hagelslag, chocoladepasta, honing, jam en pindakaas.Koken

Ook voor koken kun je bij ons terecht voor heerlijke rijst, kooksauzen, olie, azijn, kruiden, zout, noedels, kokosmelk en nog veel meer.
Genieten van een Oosterse, Afrikaanse of Aziatische maaltijd.
De kruiden zijn heerlijk bij salades, pasta, soepen, stoofschotels, rijst, couscous, groenten en vlees of vis.Koffie

In onze Wereldwinkel zijn verschillende soorten koffie van Fair Trade Original te koop. Voor elke koffieliefhebber is er een eigen melange. Deze bijzondere koffiesmaken komen uit de beste koffielanden. Voor de grootverbruikers onder ons, zijn er ook kiloverpakkingen verkrijgbaar.Koffie en thee op het werk

Er zijn al veel bedrijven en instellingen die bij ons eerlijke koffie en thee bestellen. Ook u kunt op het werk koffie en thee met het Max Havelaar keurmerk schenken. Zo verdienen koffieboeren een eerlijk inkomen.


Thee

Naast de biologische Engelse melange, rooibos, groene thee, earl grey zijn er heerlijke kruidentheeën aan het assortiment toegevoegd.Kruiden-theeën

munt,kamille,braambes,rooibos met sinaasappel , chai met passievrucht,groen met mango.

Alle varianten zijn 100% biologisch. De theeën, zijn per smaak in een mooi doosje te verkrijgen, maar ook allen samen in een cadeaudoos. De boeren verkopen hun hoge kwaliteit thee onder eerlijke voorwaarden. Theeplukkers in Zuid-Afrika bijvoorbeeld, beheren nu hun eigen rooibosboerderij. Zij delen in de winst en hun kinderen kunnen naar school. Dat is fairtrade.
Vruchtensappen

Naast de koffie en thee verkopen wij ook de heerlijk vruchtensappen van air Trade Original. Allemaal smaken ze net even een tikkie anders dan je gewend bent:

Sinaasappel Mango; de sinaasappels zijn deels afkomstig uit Cuba

De opbrengst van de sinaasappels gaat rechtstreeks naar de coöperatie José Martí, waar verschillende boeren werken.

Appelsap met Lemon en Lime; mix van heerlijke appelsoorten uit Zuid-Afrika.

De appelsap wordt door Fair Trade ingekocht bij Granor Passi, een verwerkingsfabriek die van juice grade apples appelsapconcentraat maakt. Fair Trade Original heeft hen gestimuleerd fair trade gecertificeerd te worden en begeleidt ze onder andere op het gebied van voedselveiligheidBroodbeleg

Tropisch Sap; de ananas in het tropisch sap is afkomstig uit Costa Rica. Handelspartner van Fair Trade Original, Proagroin, ondersteunt de ananasboeren onder andere met leningen, technische assistentie, trainingen en onderzoek. Doel is het stimuleren van winstgevende, duurzame productie en verbetering van de levensomstandigheden van de boeren en hun gezinnen.


Theeboeketten en cadeaupakketjes

Bij ons te verkrijgen: leuke theeboeketten en cadeaupakketjes, wat anders dan een bloemetje of aardigheidje, leuk als je op visite gaat of zomaar.


Kerst en eindejaarspakketten


Ons assortiment is zeer divers en heel geschikt voor kerst- en eindejaarspakketten. Wij hebben diverse levensmiddelen als koffie, thee, chocolade, wijn, noten, en sauzen. Daarnaast is er ruime keuze uit manden, schalen, serviesgoed en glazen. U kunt pakketten samenstellen voor elk gewenst bedrag.

Een Wereldwinkelpakket betekent meer: een fatsoenlijk loon voor de maker en een bijzonder cadeau voor de ontvanger.